Дата: 25.05.2012
Коментатори: Bobby Angel & batistaheel

Big Show vs John Cena е най-омръзналата вражда

Bobby Angel
Fact: Не мога да ги гледам тия двамата заедно повече! Жестоко за ми омръзнали!
Започна се някъде 2003-2004, после 2005, 2006, 2009… Мамка му! Не мога да разбера защо толкова я възобновяват тая вражда, като и без това си е една от най-тъпите на всички времена?!
Между Cena и Show няма нито един запомнящ се мач! Всичко е някаква трагедия! Мачовете между двамата са, ей така да минава времето! Ужасен съм!
А можеше да е по-добре: Cena да го намърдат в мач Hadnicap срещу Tensai и Laurinaitis, а Big Show вместо за 4535 път да го търнват хийл, съвсем спокойно можеха да го оставят Intercontinental Champion и да бие хора като Rhodes, Swagger, Miz и други…
За пореден път екипа на WWE показва невежеството си и неуважението към феновете, като си въртят тъпите истории. За какъв чеп им беше да правят тая измислена интернет революция, след като пак не им дреме за мнението на истинския фен?! Не знам.
Съвсем скоро ако продължат да развиват враждите по същия малоумен начин ще спра да гледам редовно WWE, и може би ще поглеждам само по някое PPV с участието на Lesnar, Rock, Triple H и Undertaker! Всичко друго си е за коша (на компютъра)!

batistaheel
Fact: Гледаме ги един срещу друг още от 2003 година като двамата се сблъсквали в какви ли не мачове: сингъл, троен, четворен, отборен, екстремен, събмишън, в клетка. Имали са мачове за WWE титлата, WH титлата, US титлата, дори са участвали в мач шампион срещу шампион. Победителя от сблъсъците им е винаги John Cena. Няма никаква интрига в това да има още една вражда между тях. Както и да я букнат, каквито и мачове да има между тях накрая Сина пак ще победи. Никой няма да се впечатли, ако John Cena пак успее да тръшне Big Show с AA. От това вече и децата не се впечатляват.

Kane никога не е притежавал качествата които да го направят постоянен Main Event-ър

Bobby Angel
Fact: Може би повечето от вас смятат че на Kane просто не му е дадена възможност да бъде на върха, и да покаже какво може.
В моите очи на Kane му бе дадена тази възможност многократно, но той не успя да се наложи като тотална Main Event сила.
The Big Red Machine започна да работи за Main Event мачове още със създаването на този гимик. При дебюта си той се намеси в един от най-запомнящите се мачове на всички времена, което още тогава започна да го издига към главните мачове.
След това започна вражда с Undertaker, след това с Austin от когото взе WWF Championship, но задържа колана само 24 часа. Но оттук нататък се забута в Mid Card-а, и това се случи точно поради причината че не успя да се наложи в Main Event-а, и не успя да бъде лицето (маската) на Attitude ерата.
През 2003 малко преди и след като си свали маската имаше някакво пробуждане. По това време Kane направи няколко силни мача, но не се задържа дълго на върха.
През 2010 когато му беше дадена World Championship се опита да свърже двата края, но рейна му не бе силен. След това бе историята с новата му маска и враждата му със Cena, което по някакъв начин трябваше да го издигне, но той се закопа дори до Pre-Show-тата на PPV-тата.
В крайна сметка Kane не е Main Event-ър. Тоя човек работи по образа си вече 15 години, но така и не успя да го усъвършенства до там че да се застопори на билото на WWE!

batistaheel
Fiction: Напротив, Kane притежава всичките нужни качества за да бъде постоянен МайнИвентър, но вместо това той с години се лута между МайнИвента и мидкарда, а и доста често джоби на хора, които са доста под нивото му. Той притежава стабилни умения на ринга, бих казал по-добри от тези на Cena и далеч по-добри от на някои други, които ни ги навират в очите за МайнИвентъри. Видя се, че като му се даде възможност може да изнася чудовищни промота в буквален и преносен смисъл. Без значение дали е heel или face публиката винаги го аплодира. Особено в първите години от дебюта му публиката буквално откача като чуе мрачната му музика. Стилът му на ринга е идентичен с този на The Undertaker, но Kane за разлика от „брат си“ никога не е бил пушван като МайнИвентър, а по-скоро като едно чудовище, което истинските МайнИвентъри да победят за да изглеждат по-силни в очите на феновете си. Трябваше да минат 15 години преди да стане за „първи път“ световен шампион (WWF титлата не я броя, защото е пълна подигравка еднодневното му царуване). След 8 години когато отново му върнаха маската вместо да получи monster пуш той стана храна за Супермените.

Поредните загуби на Chris Jericho са подигравка с такъв тип легенда

Bobby Angel
Fact: Няма спор че загубите които претърпя Jericho от началото на годината до сега на всички PPV-та, са абсолютна гавра с него!
Замислете се – Jericho е една от най-големите и градени във времето звезди на този спорт. Той е легенда, икона, величие… Едно от главните лица на Attitude ерата бива потъпкано по отвратителен начин от екипа на WWE!
Смятам че за много от вас ще е трудно да ме разберете, но за мен Y2J си остава легенда, която винаги ще бъде сред най-големите имена на този спорт.
Трудно ми е да гледам как наместват балъци като Sheamus, Del Rio, а дори и CM Punk в мачове срещу Y2J… И дори да го бият!
Имам съмнения че това което Chris направи в Бразилия беше ответен удар на действията на WWE, тъй като и на него му омръзна да бъде потъпкван!
Ще ме боли ако направят още няколко мача с него, и отново трябва да джоби. Трудно е да се гледа!
Разликата между уменията на Y2J и неговите настоящи опоненти е потресаващо голяма.

batistaheel
Fact: С целия този hype около завръщането си той не постигна нищо. Chris Jericho е един от най-техничните кечисти които WWE някога са имали, уникален на микрофона, може би най-добрият heel за последните години и въпреки това той продължава да джоби. Можеше разбира се при втория им мач за титлата със CM Punk да вземе победата и сега да гледаме царуването му с WWE титлата – титла която не е вземал от Атитюд ерата насам. Той е първият Undisputed шампион, човекът победил в една нощ легенди като The Rock и Steve Austin. Справя се еднакво добре и във вражди за световните титли така и за мидкард титлите. Кой би могъл да забрави уникалната им вражда с Rey Mysterio за интереконтиненталната титла, а тази с Shawn Michaels за титлата в тежка категория? С Big Show направиха един от най-добрите отбори от Атюд ерата насам като успяха да издигнат престижа на отборните титли на доста високо ниво. Човекът е легенда и заслужава по-голямо доверие и уважение от страна на WWE. Какво да кажем за предишния му престой в компанията като джобеше на Кофи Кингстън и накрая получи ритник в главата от Ортън. И сега го чака същото изпращане, а можеше да бъде друго яче. Тука трябва да отбележа, че той много не е обичан от HHH и затова така се получава.

WWE имат спешна нужда да издигнат друг кечист със звездния статут на Cena

Bobby Angel
Fact: Компанията от години има нужда точно от подобно пробуждане да създадат дори не една, а няколко златни звезди.
След WrestleMania XXVI през 2010, когато хора като HBK, Batista, Undertaker, HHH, Shelton Benjamin, MVP и други напуснаха, станаха непостоянни в участията си или бяха уволнени, WWE започнаха да изпадат в дълбока черна дупка!
Опитаха се да направят Jack Swagger Main Event-ър, опитаха се да напраявят Nexus новото nWo, опитаха се да направят The Miz ново лице на команията… Но всичко беше абсолютно безуспешно.
Ако Vince и Paul Levesque не успеят да намерят правилния талант, да му дадат главните изяви в ръцете и да го издигнат сигурно до Main Event-а, те са обречени.
Опитът CM Punk да бъде направен подобна звезда от ранга на Cena се оказа неуспешен, тъй като виждате до къде доведе WWE Championship. От TLC насам няма главен мач на PPV за една от световните титли. Отдавна знаем че World Championship е закопана под дъното на реката, но сега това се случва и с WWE Championship, и то точно защото Punk се върти около тая титла, а не Cena.
John Cena е човек който ще остане в историята като първия Main Event диктатор в кеч компаниите (нещо като Кастро в Куба), но ако той самия не се усети и не използва властта да промени настоящето, ние ще гледаме тоя продукт в WWE още дълго време!

batistaheel
Fact: John Cena е супер фейса на компанията и няма кечист в ростера, който може да го победи. Heel изправил се срещу Cena задължително пада от него, на останалите фейсове дори световни шампиони историите и враждите им са маловажни пред тези на Cena. Той вече три поредни турнира оглавява МайнИвента, а дори не е шампион! Те се опитаха да издигната Randy Orton на нивото му, но не се получи. Преди PG ерата лицето на компанията не беше представяно от единствен кечист. Имаше много кечисти с постоянен МайнИвент статус, които ставаха шампиони по нужното време, а когато не бяха шампиони участваха в истории и вражди, които по нищо не отстъпваха на шампионските. Сега имаме Cena и цялата творческа енергия на креатив екипа е отделяна за него като всички други истории и вражди са маловажни. Тябва да има повече суперзвезди на нивото на Cena, които дори когато не са шампиони пак да получават същото внимание, а не като Miz след като вече не е шампион трябва да джоби.

Бившите звезди на ROH (CM Punk, Daniel Bryan, Antonio Cesaro) са бъдещето на WWE

Bobby Angel
Fact: Бившите звезди на ROH са бъдещето на WWE… Или поне WWE си мислят така!
Като се сетя колко велика компания беше ECW и колко много таланти произведе, но нито един от тях не успя да се реализира в WWE.
В момента ROH са на същото ниво, на което бяха ECW през 97-98, и произвеждат съшо големи звезди. Доста голяма част от талантите на тази компания вече подписаха с WWE и биват пушнати в главни и дори Main Event мачове.
Но в крайна сметка продукта който представят WWE се различава много от продукта на ROH.
Нека се замислим реално: Какво смятат екипа на WWE? „Имаме компания като ROH която изнася на пазара големи звезди. Феновете ги харесват, гледат ги, подражават им! Защо да не ги вземем при нас, след като сме сигурни че това го можем, и да им дадем шанс да представят нашия продукт?“!
Не! Не се получава. Категорично съм против тази идея! ROH са все още инди компания която не занимава с лъскави шоута, а прави хардкор мачове с дребни и не чак толкова напомпани кечисти. За това което WWE искат да ни поднесат им трябват анаболни говеда! Сетете се за Triple H, сетете се за Austin, за Bret Hart… Всички тия и още много си се тъпчеха здраво с хапове. Както си личи и The Rock вече ги гълта като бонбонки.
Това е истината: Звездите ROH са бъдещето на WWE през погледа на Vince, и той ще направи всичко възможно за да ги издигне до върха, но реалността е че той е вече един изкуфял старец, който не помни какво му е нужно. WWE се нуждае от драстична промяна!

batistaheel
Fact/Fiction: Защото докато CM Punk вече е майивент звезда, Daniel Bryan е още в началото, то за Antonio Cesaro нищо не се знае. Той просто може и да неиздържи на напрежението, защото от WWE имат навика преди да издигнат даден кечист да го карат да джоби мнооооого дълго време. Факт! CM Punk години наред джобеше след като е бил три пъти световен шампион и накрая получи втори шанс заради онова прословуто промо. Да ли той бъдещето на компанията не се знае. Винаги могат да го закопаят в някакви мидкард вражди. Danieл Bryan също след дълго джобене стана от нищото световен шампион и заради уникалните си качества спечели доста фенове. Ако не бяха силните „YES“ скандирания от WWE пак щяха да го забият в трета глха. При наличието на СуперСина доста други кечисти са майнивент джобъри.

Информацията на PWInsider, че „A Revolution Is Coming“ е рекламна кампания на WWE ’13 е грешна, и на 28.05.2012 ще се случи нещо революционно

Bobby Angel
Fiction: Абсолютно съм сигурен, че става въпрос за някоя пълна глупост, независимо дали е WWE ’13, WWE ’14, WWE ’15, WWE 7000 или нещо друго, но пак ще е глупост!
Тая компания никога няма да се оправи, сигурен съм в това. Наблюдавам ги от толкова много години и не виждам бъдеще. Всеки път се случва глупост след глупост, и вече не се надявам на нещо позитивно.
Обичам кеча, помагам за неговото развитие и популяризиране в България до колкото мога, но не мога да гледам WWE и простотиите които правят.
На 28.05.2012 няма да има революция, дори и някое свястно завръщане няма да има. Всичко е фарс и добра реклама.

batistaheel
Fact: Въпреки появилите се слухове, че става дума за игра аз все още вярвам, че на 28 ще се случи нещо революционно. В подкрепа на моята теория е и класацията пусната на сайта на WWE за 15 най-велики революции. Една игра колкото и да е революционна си остава една игра и едва ли ще има такива клипове за нея. Игра със сигурност ще има, но не е само това. Нарочно пускат слух, че става дума просто за една нова игра за да може когато се случи революцията да сме изненадани. Не казвам, че ще върнат атюд ерата нито пък, че продукта драстично ще се промени, а казвам, че се случи нещо значимо, нещо голямо като прословутото промо на CM Punk.

Реклама