Срещу провокациите на bTV и Voyo

В статията са изказани само и единствено мои мнения, които не смятам да защитавам пред никого, най-малко пред ръководството на bTV!

За тези които все още не знаят (да, смятам че има и такива), най-популярната българска телевизия bTV се обедини с възможно най-провокативния и противоречив в идеите си сайт – Voyo, като исканията на медийното сдружение са унищожаването на българските сайтове за свободно споделяне на файлове, налагането на полицейски контрол над собствениците и потребителите им, а също и ограничаване или тотално спиране на достъп до интернет на даунлоудърите.
В стремежа за комерсиализиране на нелепите си претенции, от двете страни произведоха буквално смешни в очите на зрителия реклами, в които български музикални и кино аутсайдери претендират за купуването на „произведенията“ им.
Тенденцията на първата национална частна телевизия в България след продажбата й от News Corporation (Рупърт Мърдок) на Central European Media Enterprises през 2010 е пълното заличаване на първоначалния вид на медията, а също закупуване и постепенно затриване на други български телевизии (GTV/bTV Comedy, ProBG/bTV Action).
Към настоящия момент от bTV търсят чужда медийна подкрепа и внимание, тъй като през последните няколко години изгубиха безвъзвратно едни от най-големите си инвеститори – Global Vision (собственост на сем. Халваджиян), Междинна станция (собственост на Иван и Андрей), а също и популярни имена като Николай Бареков, Къци Въпцаров, Иво Инджев и куп други, които днес се подвизават в Nova, TV7, БНТ 1 или различни вестници и списания.
Voyo от своя страна търсеха бърз и печеливш старт на платения си сайт, като тикнаха тлъста пачка в джоба на bTV, и спретнаха една умопомрачително тъпа кампания, в която както вече споменах въвлякоха най-големите отрепки на българския шоубизнес.
Други грешки на телевизионната медия са пускането на турски сериали в прайм тайм зоната, купуването и унищожаването на други популярни телевизии, очевидното сближаване и заднико-целуване на големи политически формации и персони, както и задържането на Слави Трифонов, който води до очернянето на репутацията им в продължение на поне 5 години.
Мога да говоря още дълго по тази тема, но едва ли има смисъл. Всеки който има поне малко мозък в „кофата“ си е разбрал за какво говоря. След месец-два ще видите как по някое от bTV-тата ще ме нарекат поредния онлайн хейтър или нещо подобно. Не ме ебе!
От чисто зрителска гледна точка мога да ви препоръчам през идния ТВ сезон да прегледате програмата на Nova. Там ще откриете завръщането на Сблъсък, Господари на ефира, Всяка неделя (с Кеворк Кеворкян), Vip Brother и още много нови интересни програми, шоута, рубрики и изцяло обновени мултимедийни графики.
bTV = нечестна политика и мирис на престояло лайно! Лапайте дълги кавали!
Nova = истинската българска медия! Продължавайте да ме радвате и спомагайте за по-бързото унищожаване на гореспоменатата телевизия!

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s