Не искам тази статия да звучи като пропаганда, като набиване на откачени идеали или кампания за някаква промяна! Това което ще се опитам да изразя в следващите редове са само и единствено моите чувства и мисли, които от дълго се опитвам да излея.

Замисляли ли сте се как живеете? За какво живеете? Къде живеете? Не е ли това един свят на бюрократизъм, свят на подчинение и тихо робство? А? Поне аз така го виждам. Знам че все още се чудите за какво ви говоря и си казвате „Тоя е егати побъркания тип“. Приемам това с усмивка и облекчение, тъй като съм сигурен че по-умните от вас ще преобърнат голяма част от живота си след следващите редове…
Живеем в свят на мозъкопромиващи технологии и контрол от измислени и най-вече ненужни управляващи. Правим едно и също всеки ден, прекарваме дните си в едно сиво еднообразие, подкрепено от време на време с някое напиване или среща с приятели, които знаем що за стока са, но търпим незнайно защо. Ами ако променим това?
Ето ви една реалност, моята реалност – всеки може да избяга от това в което се е замесил (имам предвид тъпото ежедневие) и да стане независим гражданин на света.
Да поемеш пътя на свободата след като си бил в окови от рождението си е трудно, но не невъзможно. През 80-те години на миналия век хипитата и рокерите поеха по този път на безусловна свобода, който всеки имаше право да измине ако има твърди топки. Според моята идея, живота може да е напълно истински и да бъде изживян пълноценно, без затормозяване.
Лично аз бих го направил така – стягам си куфарите, нарамвам раницата и хващам пътя накъдето ми видят очите. На места ще се спирам да поработя нещо за дребни банкноти, след което отново си бия камшика. По този начин мога да обиколя целия земен свят, да изуча и разбера множество чужди култури, да се запозная с полезни и приятни хора, и най-вече… да живея свободно и без да мисля за ежедневни простотии.
Такси, данъци, документи, подчинение… Това са непознати термини когато става дума за безпрекословна свобода.
Какво ти пречи да реализираш нещо подобно? О, да – факта че те е страх да се справяш сам. Има и такива които в момента четат, и дълбоко вътре в себе си се насират че не могат да се справят сами с едно подобно предизвикателство. Но знам че има и много които могат!
Когато си свободен и роден да пътуваш и изучаваш, какво те интересува че валутния борд се сринал или че фондовата борса рухнала с главоломни размери?! Не те ебе! Това е да си истински. Да си себе си. Хм… Звучи добре, а най-хубавото е че ако не те е страх е лесно постижимо.
Зависимостта която ни се налага днес от всякакъв вид технологии също би била бързо заличена при един такъв стил на живот. Нямаш нужда от скъпи телефони или разни портативни компютри, унищожаващи малкото количество мозък което имаш.
Свободата не е термин или понятие, тя е стил на живот в който отстояваш себе си и защитаваш идеите в които вярваш. Няма значение какъв си, на колко си и какъв си бил до момента – ако искаш да откриеш свободата винаги ще имаш един-единствен златен шанс.
Мисля в съвсем скоро време да зарежа абсолютно всичко с което съм се занимавал до момента, и да тръгна да търся моята индивидуална свобода, като обикалям света. Мечтая един ден да се огледам във водите на някой океан или море, да видя едно старо брадясало лице, и да разбера че съм стигнал там… Отвъд хоризонта на изгряващото слънце.

Реклама