През последната седмица се разрази истински медиен скандал, след като рапърите Big Sha (Мишо Шамара), Конса и Сарафа бяха обвинени в опетняване на българското знаме в песента „Бяло, зелено и червено“.
Истината е, че още през 2011 г. СЕМ сезирали прокуратурата за нецензурните думи в песента за българският трибагреник, но случая доби популярност едва в началото на септември тази година. Според членове на Съвета за електронни медии, сравнението на цветовете бяло с кокаин, зелено с марихуана и червено с мензис, е пълно опорочаване на националното знаме, което се наказва от Закона със затвор.
Моето лично мнение е, че Шамара, Конса и Сарафа са предизвикали гнева п.п. ГЕРБ, тъй като в текста на „Бяло, зелено и червено“ има откъс, в който се казва „Не вярвам в ГЕРБ, но силно вярвам в герба“. Както надявам се всички вие знаете, ГЕРБ е партията нанесла с управлението си десетки пъти повече щети от Иван Костов и стотици повече морални от времето на Тодор Живков. Нормално е при това положение Бойко и компания да потъпкват правата на словото, и да съдят не реалните престъпници (в случая самите себе си), а едни от най-заслужилите и легендарни БГ рапъри.
Председателят на БСП и бивш премиер на България, Сергей Станишев, заяви открито в Народното събрание, че разглеждането на подобен случай е не само неестествено и незначително за държавата, но налага строга цензура на словото у нас.
ГЕРБ за пореден път извадиха на публичен показ простотията, неморалността и полицейското насилие което налагат. Надявам се, че догодина българският народ ще направи правилен избор, и ще отнесе с пълна сила Бойко Борисов в забрава, а при по-голям късмет в Белене.

П.С.: Не се учудвайте ако след този пост блога ми бъде спрян или самия аз бъда разследван от ДАНС. Все пак ГЕРБ са на власт!

Реклама