Статията съдържа спойлери, така че тези които все още не са гледали PPV-то нека първо го видят от начало до край и след това да четат. Повярвайте ми, има много причини поради които ви препоръчвам Bound For Glory 2012!

Имах сравнително големи очаквания за Bound For Glory 2012, може би се надявах да нещо в стила на миналогодишното издание, но това което видях беше най-доброто кеч PPV от 6-7 години насам.
Няма да навлизам в дълбоки коментари за всеки мач, никога не го правя. Искам само с няколко реда да поясня колко впечатлен бях от TNA.
BFG ми напомни на „Маниите“ на Винс от Attitude ерата. Имаше кръв, маси, столове, кофи, невероятни технични изпълнения, а на всичкото отгоре за пръв път виждам толкова добре подреден кард на TNA.
Започна се още от Rob Van Dam срещу Zema Ion. Естествено беше очаквано RVD на стане X Division Champ, но самия мач беше сякаш лек подем в неговата кариера. Van Dam беше поизгубил форма от както е в TNA, но ето че показа че все може да прави тези уникални движения и да бъде уникален мид-кард шампион. Joe срещу Magnus също беше нормален мач. Не беше от най-техничните и най-заинтригуващите, но пък за един от откриващите мачове си беше на ниво.
Третия мач беше кулминацията на цяла година градене – Bobby Roode срещу James Storm. УНИКАЛЕН МАЧ! Мачът на годината, по мое мнение. Кръв, техника, столове, кофи… Невероятно изпълнение! Радвам се че King Mo беше по-скоро някаква „украса“ за да могат и някои MMA фенове да купят PPV-то, а не някаква важна част от мача. В разни БГ кеч форуми прочетох че тоя мач не бил на правилното място в карда, че не бил правилно билдван и бил пуснат ей така без много коментиране… Ама тия същите се кефиха на Taker vs. Triple H (Hell In A Cell) на „Манията“, и дори се насраха да го хвалят, а тоя същия мач беше четвърти ако не се лъжа в PPV-то, като преди него нямаше дори едно видео промо. Айде гръмнете се, шибани БГ TNA хейтъри!
Joey Ryan срещу Al Snow – Al доказа че все още е във форма. Regular мач, няма много за коментиране, освен че Matt Morgan се завърна и Ryan стана член на ростера на компанията.
Daniels & Kaz vs. Angle & Styles vs. Chavo & Hernandez – велик отборен мач! Толкова много „летене“ и захвати не бях гледал много отдавна в отборната дивизия нито на TNA, нито в полумъртвата на WWE. Chavo и Hernandez спечелиха очаквано за мен, като логичен избор беше и двамата да изпълнят завършващите си ходове, след което да тушират брутално. Хареса ми момента в който Chavo каза че победата е за Eddie. Велико!
Tara победи Tessmacher за женската титла – нещо което беше облекчение за мен, след като вече ми беше писнало да гледам тая лигла как се размотава с колана, без да има кой знае какви способности.
Aces & 8s също очаквано победиха първия TNA Hall Of Famer Sting и Bully Ray в един що годе добър мач. Имаше си я бруталността, имаше си я техниката, имаше си ги загадките. Накрая Hogan малко фалшиво ги натръшка всички, но му е простено. Голям сюрприз беше когато свалиха маската на лидера на Aces & 8s и той се оказа… Devon. Ето ви още един човек за когото всички твърдяха че е напуснал TNA.
В този контекст искам малко да се отклоня от обсъждането на BFG и да ви споделя една теория – всички пискаха че Devon, Morgan, Velvet и Flair напуснаха TNA, а от компанията държат профилите в сайта си. Щом Morgan и бившият член на Dudley Boyz се завърнаха, то означава че и останалите не са в ростера без причина – тоест още бачкат за TNA, но са в почива и ще изплуват „изненадващо“ в скоро време. ;)
Стигнахме до Main Event-а за World Title: Austin Aries (c) vs. Jeff Hardy. Вече става досадно да го казвам, но и тук беше очаквано Hardy да прекрати рейна на шампиона, само и само да преподпише с компанията. Хубаво, ще го преживеем. Самия мач беше хубав мейн ивент. Двамата дадоха всичко от себе си. Сега Aries сигурно пак ще търнне хийл, ама не ме ебе, щото човека си е настоящето и бъдещето на кеча. Ще се радвам да го видя шампион отново в скоро време.
И така…. Bound For Glory 2012 ще се запечата в моето съзнание като най-доброто PPV на 2012, минаващо по всички параграфи WrestleMania XXVIII и „уникалния“ им Main Event The Rock vs. Cena, по време на който очаквах единия от кечистите да получи инфаркт от умора и изтощение. TNA са в добра форма и радват окото. Те са компанията на годината…

Реклама