Дата: 01.07.2012
Написано за: Monsters Wrestling Family
Гост: Кремена „lita_fan“ Пехливанова

Представи се с няколко думи.
Казвам се Кремена… Не обичам много да говоря за себе си. Обичам искрените хора и хората с мечти.

Кога и как започна да гледаш кеч?
Започнах да гледам кеч юни, 2001. Една вечер просто реших да пусна телевизора и да видя за какво става въпрос и защо всички са толкова запалени по кеча. В момента, в който пуснах TV-то, Лита направи Moonsault на Molly Holly. И от този момент се зарибих.

Любим кечист, стейбъл или дива?
Мисля, че е доста ясно, че обожавам Лита. Дори не толкова като кечист, защото искам да уточня, че не мисля, че тя е най-добрата на ринга като техника, като изпълнение, дори не е най-добрата и на микрофона. Има силни попадения, има и доста слаби. Но е факт, че прекарах цялото си детство подражавайки й. Нямам по-голям брат или сестра и никога съм нямала от кого да се уча или от кого да взимам пример. Тя беше този пример за мен. Мисля, че е вдъхновяваща и вълнуваща като личност. Много различна от всички останали жени, които изобщо можеш да срещнеш. Всеки, който не вярва на това, може да изслуша podcast-a на Colt Cabana „Art of Wrestling“, преди месец и нещо-два тя беше гост. И мисля, че именно характерът и личността й са причините да е толкова успешна в кеча. Има нещо страшно магнетично в нея и винаги се е опитвала да направи нещо, което другите кечистки не правиха. Мога да спомена и около 30-40 факта, но няма да ви отегчавам чак толкова… Макар че щом четете това, значи явно вече сте си отегчени.
Иначе за любим кечист – не е такава мания, както по Лита (очевидно), но съм голяма фенка на Edge & Christian, Jericho, CM Punk… Страшно уважавам Foley, Tommy Dreamer. Обожавам Paul Heyman. О, и Daniel Bryan и Colt Cabana, но Colt дори не толкова като кечист (не, че не е страхотен), просто има страхотно чувство за хумор и podcast-a му е уникално добър. Човекът страшно обича това, с което се занимава, а няма нещо, което да уважавам повече от това. Може би и затова напоследък почнах да уважавам много Сина.

Кое беше първото нещо което те заинтригува и те накара да следиш този спорт?
Както споменах по-горе, беше Moonsault-a на Литa. Помня, че на следващата сутрин пратих баба ми да ми купи кеч списания и тя се върна със специален брой за Лита. Донякъде си беше съдба.

Какво смяташ за настоящото състояние на кеч компаниите и историите които развиват?
Положението е плачевно. Трябва ли да казвам нещо повече? Още по-плачевно е състоянието с TNA според мен. WWE поне знаят, че се опитват да бъдат не толкова кеч, колкото entertainment. TNA си нямат идея какво правят. Почват едно нещо, спират го, почват второ и трето, на следващата вечер взимат друго решение. Получавам главоболие всеки път, щом гледам 5 минути от тяхно шоу (не, че това се случва често).

Каква е разликата между кеча преди 10 години и днес, с какво се промени и върви ли този спорт към по-добро?
Разликите са много, но според мен това е добре. Хората по принцип обичат да се оплакват и да драматизират, а и като цяло е нормално да изпитваме носталгия към миналото. Но факт е, че интернет провокира. Провокира всеки бизнес, провокира всеки вид entertainment да се развива и променя. Невъзможно е да има само attitude era. Това е все едно времето да спре и всички да заживеем щастливо в 99-та например. Най-малкото е безсмислено. Всичко се променя, в един момент ще е към лошо, в друг ще е към добро, но промяната като цяло трябва да я има винаги. Ако нещо не се променя, значи е мъртво. Кечът никога не е спирал да се променя и никога няма да спре да се променя. Лично според мен това му е чарът. Предпочитам да гледам нещо такова, отколкото спорт, в който двете константи са че някой рита топка и Валери Божинов и Николета Лозанова отново са на първа страница на някой вестник.

Мнението ти за WCW, ECW, TNA и ROH и впечатлението ти за тези компании.
Всяка от компаниите си има слабости… TNA особено много. Имат страшно много таланти, но по неразбираеми за мен причини няма кой да си седне на гъза и да си свърши работата. Прекалено са заети да се мъчат да имитират нещо… За няколко дни, след което се връщат към нещо старо и решават, че ще тръгват в съвсем различна посока. Мисля, че са жестоко заблудени, че с 10 turn-a в двучасово шоу ще впечатлят някого и това е страхотно кеч шоу или нещо такова. Честно казано отдавна не съм ги гледала, но нямам и желание. WCW и ECW – какво да кажа за тях, всички сме наясно къде им бяха слабостите. Към ECW имам по-топли чувства, като цяло имената, които свързвам с тази компания, са ми по-насърце. ROH мога да кажа само добри неща, макар и да нямам времето и желанието да ги следя. Компания, която знае какво предлага на зрителите и знае какво иска от талантите си.

Какво те кара днес все още да следиш кеч компаниите?
Честно казано – няколко кечисти, които са ми интересни. Не е заради историите толкова много или каквото и да е друго. Аз съм така – харесвам не истории, дори не толкова и умения на ринга (освен ако не си Daniel Bryan). Ако някой ме заинтересова чисто като личност, спечелил ме е за follower, ако мога така да се изразя.

Защо се присъедини към проекта MWF и с какво е по-различен той от своите предшественици?
Присъединих се, защото ми се сторихте искрени хора. Поне към мен. Държа се с хората така, както се държат те с мен. Различен е с това, че вие сте по-луди и всъщност искате да говорите за кеч, а не кой с кого спи, кой с кого се кара, кой бил хомосексуален и на кой друг от форума се дървил… Общо взето неща, които е нормално да интересуват една средностатистическа 14-годишна пикла, но не и кеч фен.

Няколко думи към потребителите на MWF и всички кеч фенове в България.
Пожелавам ви повече потребители, с които да говорите за КЕЧ.

Реклама