Втора експериментална рубрика в рамките на уикенда.
В последно време кеч компаниите „наводниха“ YouTube с цели мачове и сегменти. Затова днес ще постна няколко избрани откъси на любими моменти от богатата история на развлекателния спорт.

TRIPLE H VS. THE ROCK
(WWF RAW IS WAR, June 5, 2000)

Първият сблъсък е от 2000 година, когато в светлината на прожекторите е враждата между Triple H и The Rock.
Ожесточената борба между двамата за Световната титла в тежка категория на WWF започва на WrestleMania и преминава през абсолютно всички възможни фази на насилие, а златото се прехвърля помежду им в продължение на месеци.
На 5-и юни двете суперзвезди се изправят за пореден път лице в лице в главният мач на RAW IS WAR, където шампиона Играта защитава колана и честта си срещу Любимеца на народа.

BRET HART VS. GOLDBERG VS. SCOTT HALL VS. SID
(WCW Nitro, Nov. 8, 1999)

В разгара на Войната в понеделник вечер четири легендарни имена застават в центъра на ринга в битка за щатския колан на WCW.
Трима бивши световни шампиони – Bret Hart, Goldberg и Sid, заедно с непримиримия бунтар Scott Hall се опитват да се покатерят на пет-метрова стълба и да грабнат престижната награда.
Рефер на мача е още един доказал себе си гладиатор – Kevin Nash.

KURT ANGLE’S TNA DEBUT
(TNA iMPACT!, Oct. 19, 2006)

След внезапно слизане от екраните на WWE през лятото на 2006 година и предсрочно прекратяване на договора си с компанията, Kurt Angle подписва с конкурентната TNA.
В края на PPV-то No Surrender от TNA съобщават, че Angle вече е част от ростера им. Излъчва се рекламен клип, на който той тренира на шестоъгълен ринг, запазена марка на организацията.
Три седмици по-късно „Кеч машината“ дебютира в седмичното шоу iMPACT! в Орландо, Флорида, предизвиквайки Самоа Джо в кървав бой без правила. Моментът е оценен като най-добрият в историята на TNA.

BRYAN DANIELSON VS. TYLER BLACK
(ROH Southern Navigation, May 9, 2008)

Много преди да се превърнат в добре познатите идоли на новото поколение известни по цял свят, Daniel Bryan и Seth Rollins са кечисти от независимата (Indy) сцена.
Двамата работят за Ring of Honor, където постигат първите си големи успехи, а неизбежния сблъсък от 2009-а е записан със златни букви в кариерите им.

JOHN CENA & SHAWN MICHAELS VS. UNDERTAKER & BATISTA
(WWE RAW, March 26, 2007)

И за финал…
Шест дни преди едно от най-добрите издания на WrestleMania (23), опонентите в двата главни мача за Световни титли се превръщат в партньори.
Кой кого ще прецака? Ще има ли атаки в гръб? Или може би ще се зародят нови приятелства?

Реклама