Меко казано съм разстроен от това което ни предлагат WWE в последния месец. А тъкмо бях започнал да ги харесвам отново покрай враждата на Rollins с Ambrose и главните мачове на Payback, Elimination Chamber и Money in the Bank. По дяволите, в разгара на лятото дори изгледах цял SmackDown и ми хареса. Сега изведнъж бум – край – отново в бездната!

Първо, цялата тази идея Seth да носи едновременно два колана никак не ми допада. Мачът му със Cena на SummerSlam не беше на ниво, а завършекът… ами, ще го определя с една дума – нелеп. Хубаво е, че сега на шампиона му се предлага мач срещу Sting за Световното злато, още по-добре ще е ако Иконата спечели и продължи да защитава титлата срещу различни опоненти, а Seth и John Cena може спокойно да скалъпят хубава вражда за US колана.

Но най-голямото мазало беше реваншът между Undertaker и Brock Lesnar. Добре де, Винс като толкова не успя да измисли друг вариант за привличане на зрителски интерес на второто си по големина събитие, аджеба не можа ли да даде поне чиста победа на Taker, а на следващия RAW The Beast да го размята със суплекси и F5, та Мъртвеца да е аут до следващата Mania (примерно)?
Трудно е да гледаш в днешни дни WWE – компания, в която е забранено споменаването на термина „Pro Wrestling“, а самото й име е World Wrestling Entertainment. А не винаги са били в такова състояние.

Да се върнем например през 2007-а, която е считана от мнозина за най-слабата година в историята на лигата. Имахме си Shawn Michaels в главните мачове, Triple H в добра кондиция за есенно-зимния сезон, John Cena все още не беше толкова лигав и досаден, а Undertaker стана Световен шампион за пръв път от 5 години, правейки епична вражда с Batista. По същото време Edge беше супер хийл (лош герой), и заедно с Randy Orton от отбор в началото на годината, завършиха като основни шампиони и лица на RAW и SmackDown.
Обаче критиците по ония времена бълваха какво ли не. Вярно, имаше слаби и противоречиви моменти, а смъртта на Chris Benoit през лятото смени рязко курса на шоутата, но ако имате време, моля ви, влезте в WWE Network и изгледайте Royal Rumble, WrestleMania 23, Backlash, Vengeance и No Mercy от 2007-а, сравнете ги с настоящото WWE, пък нека си говорим после.

ВИДЕО: World Heavyweight Title Battle Royal (SmackDown, July 20, 2007)
ВИДЕО: Evolution vs. Rated-RKO (RAW XV Anniversary, Dec. 10, 2007)

Готини обаче си остават DVD-тата им. Днес ще ви препоръчам четири такива които гледах наскоро.
Двете са от 2013/14-а: „The History of WWE: 50 Years of Sports Entertainment“ и „The Best of RAW After the Show“. Първото включва историята на цялата кеч индустрия от NWA до днес, много интересни коментари на звезди от брашна, редки видеа, както и подбрани класически мачове.
Другото е малко по-веселяшко. То е за понеделнишките моменти след ефир. В него можете да видите как Triple H, The Rock, Booker T и Vince McMahon се опитват да накарат Taker да направи Spinaroonie, много Stone Cold Steve Austin, бани от бира, рождени дни, разни сегменти, още Stone Cold, още бира и т.н.

Останалите заглавия са от стартовите DVD-та на Федерациата (2001 г.), а именно „Undertaker: This is my Yard“ и „Lita: It Just Feels Right“. Вероятно разбирате, че става въпрос за документалки за две от големите звезди на ринга. Изключително развлекателни издания, особено за по-старите фенове. Гледат се на един дъх.

Реклама