Ако четейки поста разпознаеш себе си, вероятно ще ми се обидиш, но да знаеш, дреме ми на дедовия.

Забелязвам една много интересна тенденция българинът да търси корените си. То не е много трудно да ги открие, но вместо да се опитва да се развива и върви нанякъде, той продължава да рови в конските фъшкии и да бозае от директно от овчето виме.

През годините страната ни е била спирка на много големи имена от света изкуството – музикални икони като Madonna, Bon Jovi, Metallica, холивусдките гиганти Sylvester Stallone, Arnold Schwarzenegger, Bruce Willis, спортни величия от ранга на Evander Holyfield, Ronda Rousey, Dennis Rodman и т.н. Всички те се отбиваха през петното на картата, наречено България. Обаче техните посещения не бяха толкова гръмко отразявани, така както се прави за родната помия.
Слави Трифонов, Камен Донев и политически партии по време на предизборни кампании пълнят зали и стадиони, а Toto, подчертавам TOTO, свириха пред полупразната Арена Армеец това лято.

Седя си аз умислен в проблема на българина с масовите прояви, и изведнъж ми просветва. Но не извиках „Еврика“, а тихично прошепнах „Ебати“!
Ето го момента с корените. Докато останалите нации и племена са се борили за свобода и независимост, ние сме се тикали помежду си в пропастта. Затова днес както прасето си създава кочина където е, българския селянин си прави селото в съвременното безвремие.

Не викайте за помощ. По-кадърните млади хора ще продължават да се изнасят надалеч, а внуците на баба Еленка и първата й голяма любов Рамадан ще се множат щастливо, „продуцирани“ от Криско и Пайнера.

Позна ли се и ти? Ако НЕ СИ, но живееш в България, моля те, БЯГАЙ! За теб все още има надежда.