На прасето му липсва кочината, а на селянина – селото

Ако четейки поста разпознаеш себе си, вероятно ще ми се обидиш, но да знаеш, дреме ми на дедовия.

Забелязвам една много интересна тенденция българинът да търси корените си. То не е много трудно да ги открие, но вместо да се опитва да се развива и върви нанякъде, той продължава да рови в конските фъшкии и да бозае от директно от овчето виме.

През годините страната ни е била спирка на много големи имена от света изкуството – музикални икони като Madonna, Bon Jovi, Metallica, холивусдките гиганти Sylvester Stallone, Arnold Schwarzenegger, Bruce Willis, спортни величия от ранга на Evander Holyfield, Ronda Rousey, Dennis Rodman и т.н. Всички те се отбиваха през петното на картата, наречено България. Обаче техните посещения не бяха толкова гръмко отразявани, така както се прави за родната помия.
Слави Трифонов, Камен Донев и политически партии по време на предизборни кампании пълнят зали и стадиони, а Toto, подчертавам TOTO, свириха пред полупразната Арена Армеец това лято.

Седя си аз умислен в проблема на българина с масовите прояви, и изведнъж ми просветва. Но не извиках „Еврика“, а тихично прошепнах „Ебати“!
Ето го момента с корените. Докато останалите нации и племена са се борили за свобода и независимост, ние сме се тикали помежду си в пропастта. Затова днес както прасето си създава кочина където е, българския селянин си прави селото в съвременното безвремие.

Не викайте за помощ. По-кадърните млади хора ще продължават да се изнасят надалеч, а внуците на баба Еленка и първата й голяма любов Рамадан ще се множат щастливо, „продуцирани“ от Криско и Пайнера.

Позна ли се и ти? Ако НЕ СИ, но живееш в България, моля те, БЯГАЙ! За теб все още има надежда.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s