ugiug (4)

Честита Нова година!

По празниците повечето хора се отдават на блажено спокойствие и комфорт, а аз съм човекът, който е натоварен със задачата да осигури тези благинки. Не се оплаквам, но на моменти ми се губи коледната магия. И все пак докато тичах от задача към задача ми остана малко време да наваксам с пропуснатите заглавия от есенно-зимния кино сезон.

ugiug (2)SPECTRE – Бях чел доста груби критики по адрес новия филм за Бонд, така че нямах особени очаквания за него. Макар да не харесвам Даниел Крейг в ролята на 007, признавам, че 24-тия филм за британския агент е добро попадение за актьора. Дейв Батиста, Моника Белучи и най-вече Леа Сейду допълват добре подбрания актьорски състав, но най-важното бе, че за разлика от Skyfall, Spectre е подплатен с голяма доза екшън, мистерия и разбира се секретни оръжия, традиционни за поредицата.

ugiugBRIDGE OF SPIES – Класически Спилбърг! Шпионската драма впечатлява с добър сценарий, а историята е завладяваща и няма шанс да ви доскучае, както може ви се е случвало докато гледате други филми по действителен случай. Том Ханкс далеч не е изненада като избор за главната роля, предвид слабостта на режисьора-икона към него. Лентата е един различен поглед за началото на Студената война.

ugiug (1)CREED – Седми филм за Роки? Да, ама не. И аз като повечето фенове очаквах поредната доза Сталоун, но неостаряващия екшън идол гордо предаде щафетата на младия и очевидно нахъсан Майкъл Б. Джордан, който влиза в ролята търсещия призванието си син на Аполо Крийд – първия опонент на Роки, който с времето се превръща в най-добрия му приятел.
Преминавайки през редица препятствия в личния си живот и помежду си, бившия световен шампион по бокс и младия Адонис се подготвят за поредната битка на ринга, този път залагаща на изпитание фамилията Крийд.
Препоръчвам горещо!

ugiug (3)FINDING CARTER (SEASON 2) – Това е единствения сериал който следя. За повечето от вас може би е непознат при толкова богатия избор от телевизионни продукции през последните години, но за мен тийн драмата на MTV е една от малкото с „жив“ сюжет, в който няма марвелски герои, зомбита и фантасмагории с тронове. В него се разказва за Картър – момиче (макар с мъжко име) в пубертетска възраст, която е отвлечена още като бебе от биологичното си семейство, но след вечер в затвора бива изпратена обратно в него. С майка детектив, баща писател, брат и сестра близначка, тя се опитва да овладее объркания си живот.
Едно приятно развлечение за следобед пред компютъра.

В плановете ми за идните седмици остават:
The Intern – комедия с Ан Хатауей и Робърт де Ниро, Extraction – екшън с Брус Уилис, The Last Witch Hunter с Вин Дизел, римейка на Point Break (който отсега мисля за ужасен), и разбира се STAR WARS: THE FORCE AWAKENS.
От света на кеча – NJPW Wrestle Kingdom 10, TNA IMPACT WRESTLING Pop TV Debut (Jan. 5).

Препоръчани заглавия от 2015:
Blackhat, Focus, Furious 7, Self/less, Southpaw, Paper Towns, Dark Places, Sicario

Кратък списък на филмите, които очаквам до лятото на 2016:
Dirty Grandpa, The Choice, Triple 9, London Has Fallen, Criminal, Now You See Me 2, Independence Day: Resurgence, Mechanic: Resurrection

Реклама