Значението на 26-и юли в моя живот

В Уикипедия пише, че днес е бележита дата – случили са се редица значими събития и са родени куп важни хора.

Но 26-ти юли е много специален и за мен. В живота ми на два пъти маркера на календара се спираше на днешния ден за да ми даде поводи за промяна.

26.07.2006: Първият път на голям концерт – Whitesnake в Каварна. Шоуто на Дейвид Ковърдейл успешно предшества Kaliakra Rock (по-късно превърнал се в Kavarna Rock), и остави толкова прекрасни спомени в пуберт(д)етската ми душа.
Тогава ми се открехна и вратата към „широкия свят“. Не се случваше често да излизам извън Секулово, а най-далечните ми пътувания бяха до Силистра и Шумен.
Овен впечатляващо чистата и подредена за онези години Каварна, с баща ми и съседа ходихме до нос Калиакра и двореца в Балчик.
Не мога да повярвам, че минаха цели десет години оттогава.

26.07.2015: Още по-паметен е миналогодишният 26-ти юли, когато в училищния двор с тогавашния бро Пенко за последен път пих алкохол.
Изгълтахме две-три двулитрови бири под сенките на боровете. Пенко не се чувстваше добре и ден по-късно го хоспитализираха с диагноза Хепатит А. Нямаше как да пие при толкова сериозно заболяване засягащо черния дроб, затова сметнах, че след като оставам без компания на по чашка, е добре и аз да спра алкохола.
Година по-късно признавам, че по-добро решение не съм вземал през живота си!!! Пиячката се превърна от осемгодишен вреден навик клонящ към зависимост, в личен враг номер едно. Тази промяна ме доведе до най-добрата кондиция в която някога съм бил – изчистен и презареден.

Така че… имам повод да празнувам. С чаша безалкохолно ще си кажа „Честит 26-ти юли“!

ХАРЕСАЙТЕ СТРАНИЦАТА МИ ВЪВ FACEBOOK   ПОСЛЕДВАЙТЕ МЕ В TWITTER

Реклама