Светът се променя. Обагря се в червено, но не кърваво, а социално червено. В САЩ Доналд Тръмп е вече президент, а у нас Румен Радев е на крачка да промени демократичната история на страната. „Какво се случва?“ питат мнозина в интернет, недоволстват и хейтърстват. От другата страна сме ние, които от години се борим за връщането на лявото държавно уравление. О, да, като се замисля колко храчки са изплюти по мен за изразени леви позиции, но ето, че след толкова време масата „дойде на моя“ и каза „Стоп! Време е за промяна“.


Само преди година Дейли нюз излезе със заглавие „Клоун се кандидатира за президент“. Днес този клоун Е президент. Представляващ Републиканската партия, Доналд Тръмп сломи и видимо размаза Демократите и техния кандидат Хилъри Клинтън. И макар кампанията му да беше брутално критикувана и мачкана от медии и известни имена от шоубизнеса, повечето от които (под)платени от треперещия щаб на Клинтън, милярдерът успя да пребори злорадствията и с размахан пръст посочи на американския народ грешките и най-наболелите проблеми за които никой не искаше да говори. Да, Щатите имат нужда от намаляване на нелегалната емигрантска тълпа. Да, Щатите трябва да водят близка политика с Русия. Да, Щатите трябва да демонстрират силово надмощие над тероризма, а не да се опитват (ако въобще го правеха до момента) да го тушират тихо. Тръмп е откровен и честен, спечелил е всеки цент с труд и мисъл, не случайно отказва да говори за климатичните проблеми, просто те не са с топ приоритет. Не че не съществуват или не са важни, но са преекспонирани и пропагандирани за да замажат очите на обикновения човек от реалните последствия на домоментната политика.


Сега да се върнем у нас. Нашите основни избори минаха, предстои втори тур с основните претенденти. От едната страна седи представител на партия-насилник, а отсреща е не чак толкова независимият социалист.
Цецка Цачева не е представително лице, не е била и никога няма да бъде. Тя е тиха марионетка, също толкова безлична, колкото Росен Плевнелиев. Изненадата при мен дойде когато след ниската за ГЕРБ подкрепа в неделя се правиха изказвания как щели да ни управляват отново комунисти. Така ли? А вие какви сте? До 1989-та Бойко е допирно близък с БКП, а Цецито е член на партията до 1991 г. За други гербаджии не ми се рови, но съм убеден, че много от тях за „сътрудничели“ на Държавна сигурност и прочее при миналия режим.
Румен Радев – уважаван генерал-майор и бивш командир на ВВС на България. Мъж на честта, дадената дума и достойнството. Именно той е човекът спечелил за пръв път през последните 25 години избори за БСП в София. Това доказва колко силно е присъствието му на политическия подиум.


Наближава неделя. Време е да направим решаващ избор. Аз няма да се опитвам да ви агитирам, но ще ви извадя малко факти, и ще ви помоля да помислите върху тях преди да зачеркнете своето квадратче на бюлетината.
По подобие на САЩ и ние се нуждаем от промяна. Или май е по-скоро връщане на нещо старо, което във времето е доказало ефективността. Ще идват при вас, ще ви говорят и ще се опитват да ви замазват очите, това е сигурно. Но си спомнете – ГЕРБ печелиха избори след избори от създаването си досега. Какво постигнаха? Какво надградиха? Те се изчерпаха, сега е последният им шанс да преброят пилците в кокошарника си преди едни парламентарни избори, които вероятно няма да са в тяхна полза. Нуждаем се от управник с остър ум и железни юмруци! И ние както много страни трябва да се обърнем от псевдодемократите към републиканците/социалистите/консерваторите – наречете ги както искате. Нека им дадем шанс, а пък ако след четири години отново съм разочарован от управляващите (евентуално ако са Тръмп и/или Радев) обещавам да напиша статия със стократно „Аз съм идиот“, сто пъти и на български и толкова на английски, та да ми е за урок.

НИЕ СМЕ ИЗБОРЪТ…

ХАРЕСАЙТЕ СТРАНИЦАТА МИ ВЪВ FACEBOOK   ПОСЛЕДВАЙТЕ МЕ В TWITTER

Реклама