България винаги се е славела с прекрасните си четири сезона. Както всичко останало обаче, климатичната ни карта също претърпя промени, и не рядко ни се налага от тениски да навличаме дебели палта. Учени от различни академии от години се опитват да назоват точната причина за тези природни аномалии, но нито един не е успявал да ме убеди в достоверността на тезата си, така, както няколко смели юнаци седнали на по чашка в местна бакалия.

Бившата селска сладкарница сега е хранителен магазин-кръчма. Влизайки там в 10:30 сутринта попадам на група веселяци, един закусващ наливно вино, друг патронче водка да обсъждат наболелите житейски проблеми. Не ми правят голямо впечатление докато не започват разговор за „липсващите“ ни сезони пролет и есен. Тогава чакайки реда си подадох ухо и се заслушах в разговора между героите К, П и А от две съседни маси.

К: Абе, не я ща, аз, тая зима! Дай ми на мене лято. По-добре да хвърлям бали, отколкото да чистя сняг.
П: Ама, виж, той всеки сезон си е хубав.
К: К’ъв сезон?! От лято – направо зима. Ебал съм му майката! То не е като едно време.
В този момент се включва коментатор от другата маса.
А: То, така ще е. Едно време бай Тошо като беше на власт имаше и пролет и есен. Сега дойдоха тез демократи и нищо не остана.
К: Ааа, аз за тях не съм гласувал.

Вече знам, без комунизъм – няма четири сезона. Но осъзнах и друга важна същност – българската кръчма продължава да бъде естествено родилно на неподправени суперобрази. Да живей! Наздраве!

Снимка: Интернет

ХАРЕСАЙТЕ СТРАНИЦАТА МИ ВЪВ FACEBOOK   ПОСЛЕДВАЙТЕ МЕ В TWITTER

Реклама