В края на януари тази година на оперативна среща на читалищните секретари в Дулово бях ангажиран от служител на отдел „Култура“ да се заема с организирането на филмовия фестивал „Златното магаре“, който е съпътстващо събитие към едноименния карнавал в града. Обсъдихме идеята, като предложих председател на журито на фестивала да бъде големия американски режисьор Сам Фърстенбърг (Американски нинджа, Операция Делта форс, Островът Макинзи). Започнах да работя по проекта, и макар с голямо недоверие от страна на възложителите съставих статут, формуляр за участие, план за програма и успешно убедих Сам Фърстенбърг да присъства. Режисьорът дори записа видео (виж по-долу), в което благодари за отправената му покана.
В продължение на седмици бях убеждаван от въпросният служител на дирекция „Култура“, че съставения от мен финансов план за 4000 лв., покриващ всички разходи по реализирането на фестивала е приет и включен във финансовата рамка на общината, като единствено трябвало да се уточнят дребни детайли. Кошмарът настъпи днес, когато след трудно уговорена среща с кмета на Дулово ми бе казано, че идеята е била спряна още в зародиш, и че до него не е достигала информация за равитието й. Бюджетът бил непосилен за общината. Оказа се, че възложителя просто ме е баламосвал, докато аз губих време и усилия да поканя доказано холивудско име в малкия североизточен град.
Нямам намерение подробно да описвам какви биха могли да са плюсовете за малка община като Дулово от подобно събитие, и сами можете да се досетите. Проблемът ми е, че в момента губя от репутацията и доверието си в лицето на Сам Фърстенбърг и други хора, с които съм работил по „Златното магаре“.

Това беше поредният (голям) пропилян шанс.

ХАРЕСАЙТЕ СТРАНИЦАТА МИ ВЪВ FACEBOOK   ПОСЛЕДВАЙТЕ МЕ В TWITTER

Реклама