Цигани заплашват създателя на Enigma Rock

На 8 август около 21:45 ч. група цигани вербално атакуват, заплашват и обиждат създателя на Enigma Rock Боби Ейнджъл. Ситуацията се развила пред читалището в Секулово, а причината – дочути звуци от сексуален материал.

Седем души от цигански произход атакуват 24-годишния промоутър и 19-годишната му приятелка пред работното му място. В продължение на час те обиждат и заплашват създателя на „забранения фестивал“ с думите „ти си боклук“, „ако не се оправиш, ние ще те оправим“, „ще те причакаме някоя вечер“. Боби Ейнджъл се обърнал към органите на реда и те потушили конфликта около полунощ.

„Имах работа до късно. Работех на лаптопа си, когато линк от сайт ме прехвърли към порно канал. Започнаха да се чуват звуци от видеото, което стартира, а след него се отвориха и още спам-прозорци. Отне ми около две минути да спра сексуалното съдържание“ – разказва Боби. „Минута по-късно дойде здрав мъж в края на трийсетте и започна да отправя заплахи, видимо под влиянието на алкохол. Последваха го още няколко цигани. Обиждаха приятелката ми, наричаха я „курва“, снимаха ни без наше позволение. Заплашваха ни“.

По време на първото издание на Enigma Rock миналата година се разрази скандал на етническа основа в Секулово, при който кмета на селото заяви открито в национален ефир, че „рокът няма почва там“.

„Остава по-малко от месец до Enigma Rock 2. Опитват се да ме сплашат, но няма да ме пречупят. Не ме е страх за мен, а за семейството и близките ми, те са потенцални жертви на циганската агресия“, допълни Боби Ейнджъл.

Едно мнение за “Цигани заплашват създателя на Enigma Rock

  1. Ти сам си създаваш проблеми,на публично място не се гледа ПОРНО.
    Никой не ти се бърка в твоя “фестивал”и сега ти си намери повод и искаш твоето да се збъдне.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s