Съвсем скоро ще можем да станем свидетели на уникален по рода си музикален проект създаден изцяло в памет на Ronnie James Dio (1942 – 2010) – едно от най-значимите имена на хард рок и хеви метъл сцената.

Зад проекта стои създателя на култовата супергрупа Глутницата Иван Неделчев, а парчето носи заглавието Wise Man of Truth. Негови са и музиката и аранжимента.

В песента участие вземат бившия фронтмен на великите Accept David Reece, китариста на Bonfire Frank Pane, китариста на mashup групата Melmac Riders Milos Knezevic, Детелин Йосифов от Фанданго, Станимир Ставрев от Drive Your Life и Symbolic, Николай Трендафилов и Дора Танева от Mister Hard, Тина Христова и Дениз Салиев от G. Rock, Росен Николов от Everdream и самия Иван Неделчев.

Цялостната идея за проекта, текста и продуцирането са дело на Боби Ейнджъл – познат на широката аудитория като създателя на фестивала Еnigma Rock, който първоначално си спечели славата на „забранения фестивал”.

Началото на записите на парчето се реализираха през август в „Студио 2“ във Варна, а в средата на декември ще се заснеме и видео, чийто режисьор ще бъде небезивестния Боян Карамфилов.

Още един интригуващ факт за предстоящия проект е, че му е оказана специална подкрепа лично от Tony Martin (ex-Black Sabbath).

Премиерата на Wise Man of Truth се очаква през януари 2021-а и съвсем скоро във връзка с него ще бъде публикувана още информация.

Автор: Linda Veil