Блог

Секул Добруджански постигна своите цели

Миналата събота в Секулово се проведе първия по рода си фестивал на етническия фолклор.

Десетки групи от областта и страната взеха участие в празника на обединението, организиран от Боби Ейнджъл, Николай Илиев и читалище „Христо Ботев – 1941”.

В продължение на четири часа на площада в силистренското село звучаха български, турски и цигански ритми, а точно в 12 на обяд над петстотинте присъстващи почетоха с две минути мълчание паметта на загиналите воини за свободата на България.

„Във времена на здрач, Секул Добруджански изгря като пътеводна звезда”, каза Боби Ейнджъл на финала и приветства на сцената големия български глас Илия Луков с обещанието догодина по същото време събитието да има своето второ издание.

Advertisements

Отворено писмо до Слави Трифонов за дадените думи и обещания

Здравей, Слави!

Пиша ти в качеството си на представител на Народно читалище „Христо Ботев – 1941“ – Секулово.

Първо искам да ти благодаря за жеста на патриотизъм в музикално измерение, какъвто е албумът „Песни за българи“, който както много други читалища и училища получихме преди броени дни!

Съществото на писмото ми обаче е друго – дадената дума в национален ефир.
Преди повече от половин година аз създадох, организирах и проведох рок фестивал с името Enigma Rock. Последвалите пред осъществяването му препятствия бяха шумно отразени от много национални медии, а в твоето шоу се разигра скеч с участието на Иво Сиромахов, в който пародирахте случилото се. В същия този скеч, излъчен на 25 септември 2017 г. ти обеща, че ако бъдеш провокиран ще направиш концерт в Секулово. Е, провокирам те! Сега е момента, именно когато твърдиш, че се бориш за оцеляването на обикновения българин, че искаш да съхраниш традициите и обичта към родината, че целиш оставането на младите хора в страната да го докажеш.
Направи концерт в Секулово. Бъди там, където другите не искат да бъдат. Покажи, че си неудобен, нестандартен, че си искрен и наистина желаеш свобода на духа, словото и действието у нас. Секулово те очаква. Докажи, че думите ти не са празни!

Поздрави,
Боби Ейнджъл.

ArseA идват за две шоута в България

Италианската хеви метъл група ArseA идва за две участия в България – първото е на 30 юни на ежегодния Джулай Морнинг в Тутракан, а на 8 септември ще забият на второто издание на Enigma Rock в Секулово, където ще се присъединят към молдовските Infected Rain.

Историята на ArseA започва през 2006 година, но успехът за тях идва година по-късно, когато стартират фестивалните им участия на Metalcamp в Словения и Nu Metal Community Vol. 2 в Будапеща. След няколко промени в състава на групата те откриват своя комфорт и подгряват Manowar, Kamelot, Virgin Steele и Arch Enemy.
През 2015 г. ArseA издават своя пръв албум, носещ заглавието A New Dawn с девет размазващи парчета.
В момента бандата е концентрирана върху концерти в Италия и чужбина, много от които на големи стадионни фестивали.

Последният път, когато българските фенове имаха възможност да гледат ArseA на наш терен беше миналата година на Hills of Rock заедно с десетки големи имена от рок и метъл сцената.

ENIGMA ROCK 2 | 8 СЕПТЕМВРИ 2018 | СЕКУЛОВО, ОБЛ. СИЛИСТРА