Блог

Enigma Rock дава шанс на една група да стане част от фестивала

Enigma Rock 2020 дава шанс на една група да излезе на сцената на фестивала с кампанията B A STAR.

Бандата спечелила конкурса ще има невероятната възможност да открие втория ден на Enigma Rock 2020, когато ще забие и легендарния вокалист на Iron Maiden Blaze Bayley.

Желаещите да участват в Enigma Rock B A STAR е задължително да изпълняват изцяло авторска музика, да имат 45-минутен сет и да не са били включвани в предишни издания на фестивала.

За записване е необходимо да се изпратят биография, снимки и две песни (по възможност с линкове към YouTube) на имейл адрес enigmarock@mail.bg с краен срок 5-и юли. Организаторите ще селектират пет банди финалисти, а победителя ще бъде избран чрез публично гласуване на страницата на Enigma Rock във Facebook.

Enigma Rock 2020 ще се проведе на 5 и 6 септември в Дулово при напълно безплатен вход за посетители. До момента лайнъпа на шоуто включва Blaze Bayley (ex-Iron Maiden), 5RAND, Багира, Melmac Riders, Velian и Bendida.

С подкрепата на КАОЛИН АД.

ENIGMA ROCK 2020 | 5 – 6 СЕПТЕМВРИ | ДУЛОВО

„Секул Добруджански“ се отлага за по-късна дата

С наложените мерки срещу разпространение на COVID-19 и удължаването на извънредното положение в страната се налага отлагане на празника на етническия фолклор „Секул Добруджански“.

Третото издание на „Секул Добруджански“ беше планирано да се проведе на 30 май в Секулово. Тъй като настоящата ситуация не позволява събитието да се проведе на планираната дата, организаторите Боби Ейнджъл, Николай Илиев и Народно читалище „Христо Ботев – 1941“ взеха решение за отлагане на празника през идната есен.

„Секул Добруджански“ ще има и тази година, но за безопасност на всички ще бъде на по-късна дата“, обяви Боби Ейнджъл.

По традиция фестивала събира на една сцена многобройни фолклорни групи и изпълнители от различните черги и краища на страната. Специален гост на тазгодишното издание е космическия глас на България Валя Балканска. Към момента се предвижда насрочване на нова дата за „Секул Добруджански“ през месец октомври.

Документалният филм „Линия на надеждите“ с безплатна онлайн премиера на 12 април от 20 часа

В настоящите дни на криза и необходимост от светлина искам да ви подаря филма „Линия на надеждите“.

Както всяка голяма продукция, „Линия на надеждите“ трябваше да има рекламна кампания, медийна обвързаност, големи плакати и публични прожекции. Но не е било писано да бъде така. Всички ще гледаме „Линия на надеждите“ от своите домове следващата неделя – 12 април от 20:00 часа.

Нека преборим вируса и се завърнем по-силни от всякога!