Проекти

КНИГИ

ОБЛАКЪТ НА МОИТЕ МЕЧТИ

„Краят на пътя е единственото, към което не се стремя. Всяка отбивка е дар, всяка дупка – поука, а крайпътните мотепчета са любовта, която така силно търся“.

Боби Ейнджъл е блогър, пътешественик, режисьор, актьор и автор на стихове, кратки разкази и мисли. В книгата си ‘Облакът на моите мечти’ показва с присъщия си нестандартен стил своя път през нива на живота като гордост, осъзнаване, любов и омраза, борба, уважение към миналото, самота, мечти и други.

Купи от книжарници Ciela
Купи от книжарници Хеликон
Купи от Books.bg

 

СЪБИТИЯ

СЕКУЛ ДОБРУДЖАНСКИ

На 2 юни 2018 г. в Секулово се проведе първия по рода си фестивал на етническия фолклор.

Десетки групи от областта и страната взеха участие в празника на обединението, организиран от Боби Ейнджъл, Николай Илиев и читалище „Христо Ботев – 1941”.

В продължение на четири часа на площада в силистренското село звучаха български, турски и цигански ритми, а точно в 12 на обяд над петстотинте присъстващи почетоха с две минути мълчание паметта на загиналите воини за свободата на България.

„Във времена на здрач, Секул Добруджански изгря като пътеводна звезда”, каза Боби Ейнджъл на финала и приветства на сцената големия български глас Илия Луков с обещанието догодина по същото време събитието да има своето второ издание.

ENIGMA ROCK

Десет от най-добрите български рок банди „разтърсиха махалата“ миналата събота в Секулово на първото издание на Enigma Rock.

SEVI, The A.X.E. Project, Mirror и още седем големи имена на родния пънк, рок и метъл поставиха основите на новоизграващия фестивал Enigma Rock в сърцето на Добруджа – силистренското село Секулово. Освен невероятните музиканти, на сцената се качиха приютилият традицията за Джулай Морнинг кмет на Тутракан д-р Димитър Стефанов и неговия бивш колега от Каварна Цонко Цонев – Кметъла, проведе се състезание по надпиване с бира, а над петдесет мотористи от страната и Румъния преминаха проглушително през улиците на селото.

Организаторите Боби Ейнджъл и читалище „Христо Ботев – 1941“ благодариха на всички присъстващи, пояснявайки, че се гордеят с постигнатите резултати да сплотят трите етноса живеещи в района. „Enigma Rock се превърна в поле за обединение, независимо, че до последния момент местните власти се опитваха да ни бойкотират. Ние вярваме, че рока сплотява“, коментира Боби Ейнджъл.

Фестивалът продължи над дванайсет часа, завършвайки с ослепителни фойерверки в небето над Секулово.

ГРУПИ
SEVI, The A.X.E. Project, Mirror, Drive Your Life, Black Rose,
Inflict, Pizza, Sanitarium Escape, Ignore The Hate, Мълния

СПЕЦИАЛНИ ГОСТИ
Цонко Цонев – Кметъла
Free Riders MC – Силистра

340 ГОДИНИ СЕКУЛОВО

На 15 октомври 2016 г. Секулово отбеляза 340 години от създаването си.

По време на празника, организиран от Боби Ейнджъл, НЧ „Христо Ботев – 1941“ и Николай Илиев, с водосвет за здраве, отслужен от отци на Доростолска епархия бе открита първата паметна плоча в селото. Годишнината премина с много веселие, музика и празнично хоро. Присъстващи бяха над 500 гости от близо и далеч.

„Беше желано. Беше красиво. Беше истинско. Заслужаваше си!
Доказахме заедно, че в Секулово има достойнство, което не умира!“

– Боби Ейнджъл

Advertisements