/ОБЛАКЪТ НА МОИТЕ МЕЧТИ/ „Краят на пътя е единственото, към което не се стремя. Всяка отбивка е дар, всяка дупка – поука, а крайпътните мотепчета са любовта, която така силно търся“.

Боби Ейнджъл е блогър, пътешественик, режисьор, актьор и автор на стихове, кратки разкази и мисли. В книгата си ‘Облакът на моите мечти’ показва с присъщия си нестандартен стил своя път през нива на живота като гордост, осъзнаване, любов и омраза, борба, уважение към миналото, самота, мечти и други.

Купи от книжарници Ciela
Купи от книжарници Хеликон


/ЛИНИЯ НА НАДЕЖДИТЕ/ В страна забравена от Бог в дълбините на нищото се намира място родило легенди, шампиони, запазило вековни традиции, борещо се за своето несигурно бъдеще.

„Линия на надеждите“ е филм за Секулово – селото с над 340-годишна история, дало световен шампион по вдигане на тежести, „забранения“ рок фестивал и етническия обединител „Секул Добруджански“.
Филмът разказва за възхода и падението на българското село. От славните дни на многодетните семейства до съвремието и изчезването на цяла етническа група.

С наелектризиращият саундтрак на Иван Неделчев.

Гледай онлайн


/СЕКУЛ ДОБРУДЖАНСКИ 2021/ Жители на Секулово и гости от цялата страна станаха част от незабравимия празник „Секул Добруджански“.

Космическият глас Валя Балканска огласи добруджанското село пред няколко стотин души от всички краища на страната. Освен нея, фолклорния празник беше обогатен с участието на орк. Комфорт и десетки самодейни състави, а изненадващ гост бе първата „Мисис България“ Петрана Беризо.

Третото издание на „Секул Добруджански“ отново бе организирано от Боби Ейнджъл, Николай Илиев, Народно читалище „Христо Ботев – 1941“ и подкрепено от Община Дулово.

Празникът продължи малко под четири часа под горещото петоюнско слънце, а на сцената му се изявиха множество непрофесионални музиканти. Финалът – зашеметяващо изпълнение на „Излел е Дельо хайдутин“ от неповторимата Валя Балканска, която за пръв път присъства в Секулово.


/СЕКУЛ ДОБРУДЖАНСКИ: ГОДИНА ВТОРА/ В съботния ден стотици зрители станаха част от празника на етническия фолклор „Секул Добруджански“, който се провежда за втора година в силистренското село Секулово.

Десетки групи и състави от цялата страна взеха участие в празненството, организирано от местното читалище, Боби Ейнджъл и Николай Илиев, а голямата изненада за присъстващите беше концерт на Володя Стоянов – Войводата с продължителност над час и половина.

Сред присъстващите на „Секул Добруджански“ бе и легендата на народната песен Калинка Вълчева, която като всички останали се наслади на фолклорната пъстрота, която се лееше от сцената.


/ENIGMA ROCK 2/ Фенове от цялата страна и чужбина прекараха 8 септември в компанията на Infected Rain, ArseA, Dash the Effort, Mirror и още шест банди, които забиха на сцената на Enigma Rock 2 в силистренското село Секулово.

Фестивалът започна в ранния следобед и продължи до след полунощ. Първи на сцената му се качиха Soda A’Coustic, последвани от Forgot the Ten и Headmaster. Пръв фурор предизвика бившия вокалист на Еридан Павлин Манев със своя проект Lady Evil. Софиянците от W.O.P.S. показаха, че са бъдещето на ню и алтърнатив метъла в България, а силистренската банда Everdream поднесоха на малко над хиляда и петстотинте присъстващи екзотичен финландски метъл.
Малко след като слънцето залезе излязоха Mirror, които участват на „забранения фестивал“ за втора поредна година. След тях за едва трети път у нас заби италианската банда ArseA, след които дойде ред на единствените български представители на фестивала Wacken Open Air Dash the Effort.
Около 23 ч. под капките на тих дъжд сцената на Enigma Rock 2 бе разтресена от хедлайнърите Infected Rain. В продължение на деведесет минути молдовските метъл гиганти изреждаха хитовете си един след друг, докато пред тях се вихреше бурно пого.

Равносметката: второто издание на Enigma Rock остави усещане за стабилен фестивал в малко село далеч от големите градове, по нищо не отстъпващ на шумно отразяваните ивенти. И както организатора на „забранения фестивал“ попита феновете дали желаят трето издание, а те в един глас му отвърнаха с голямо „ДА“, ние също се надяваме през 2019 г. Enigma Rock да се завърне с още по-големи изненади.


/СЕКУЛ ДОБРУДЖАНСКИ/ На 2 юни 2018 г. в Секулово се проведе първия по рода си фестивал на етническия фолклор.

Десетки групи от областта и страната взеха участие в празника на обединението, организиран от Боби Ейнджъл, Николай Илиев и читалище „Христо Ботев – 1941”.

В продължение на четири часа на площада в силистренското село звучаха български, турски и цигански ритми, а точно в 12 на обяд над петстотинте присъстващи почетоха с две минути мълчание паметта на загиналите воини за свободата на България.

„Във времена на здрач, Секул Добруджански изгря като пътеводна звезда”, каза Боби Ейнджъл на финала и приветства на сцената големия български глас Илия Луков с обещанието догодина по същото време събитието да има своето второ издание.


/ENIGMA ROCK/ Десет от най-добрите български рок банди „разтърсиха махалата“ миналата събота в Секулово на първото издание на Enigma Rock.

SEVI, The A.X.E. Project, Mirror и още седем големи имена на родния пънк, рок и метъл поставиха основите на новоизграващия фестивал Enigma Rock в сърцето на Добруджа – силистренското село Секулово. Освен невероятните музиканти, на сцената се качиха приютилият традицията за Джулай Морнинг кмет на Тутракан д-р Димитър Стефанов и неговия бивш колега от Каварна Цонко Цонев – Кметъла, проведе се състезание по надпиване с бира, а над петдесет мотористи от страната и Румъния преминаха проглушително през улиците на селото.

Организаторите Боби Ейнджъл и читалище „Христо Ботев – 1941“ благодариха на всички присъстващи, пояснявайки, че се гордеят с постигнатите резултати да сплотят трите етноса живеещи в района. „Enigma Rock се превърна в поле за обединение, независимо, че до последния момент местните власти се опитваха да ни бойкотират. Ние вярваме, че рока сплотява“, коментира Боби Ейнджъл.

Фестивалът продължи над дванайсет часа, завършвайки с ослепителни фойерверки в небето над Секулово.


/340 ГОДИНИ СЕКУЛОВО/ На 15 октомври 2016 г. Секулово отбеляза 340 години от създаването си.

По време на празника, организиран от Боби Ейнджъл, НЧ „Христо Ботев – 1941“ и Николай Илиев, с водосвет за здраве, отслужен от отци на Доростолска епархия бе открита първата паметна плоча в селото. Годишнината премина с много веселие, музика и празнично хоро. Присъстващи бяха над 500 гости от близо и далеч.

„Беше желано. Беше красиво. Беше истинско. Заслужаваше си!
Доказахме заедно, че в Секулово има достойнство, което не умира!“
– Боби Ейнджъл